Sluiproute in het centrum van Enschede ‘doorgeknipt’

sluiproute_centrum_enschedeEr wordt werk gemaakt van de ‘knip’ in de Brinkstraat. De sluiproute dwars door de binnenstad behoort snel tot het verleden. Ook in ’t Getfert wordt met het deels afsluiten van een kruispunt sluipverkeer aangepakt.
Veel automobilisten maken dankbaar gebruik van de mogelijkheid om via Spelbergsweg en Brinkstraat snel het centrum van Enschede te verlaten of te bereiken. Over een week of acht, naar verwachting begin mei, komt daar een einde aan. De kruising Brinkstraat/Spelbergsweg/Perikweg wordt namelijk diagonaal doorgesneden. Een ‘knip’, zoals dat heet.

Dat betekent dat het straks niet meer mogelijk is om rechtdoor te rijden. De Brinkstraat wordt vanaf de Semarangstraat in feite een doodlopende weg. Vanuit de Perikweg kunnen auto’s alleen rechts de Brinkstraat op. Komend vanaf Spelbergsweg is het dan alleen mogelijk linksaf te slaan.

Sluipverkeer
De maatregel wordt genomen op advies van de wijkraad Zuid-Oost. Die heeft in het wijkverkeersplan de gemeente gevraagd om actie te ondernemen tegen sluipverkeer.

Getfertweg
Het kruispunt Getfertweg/Baurichter ondergaat hetzelfde lot. De Getfertweg wordt vanuit de Zuiderval gebruikt als sluiproute om de stoplichten bij de Getfertsingel te omzeilen. Door de knip te plaatsen, is doorgaand verkeer straks niet meer mogelijk. Automobilisten worden gedwongen de (langere) route via Baurichter te rijden.

Fietsers ervaren geen overlast van de afgesloten kruispunten.

Bron: Tubantia